donderdag 23 maart 2017

6. Samenvatting 11-18 maart 2017Samenvatting - sorry no English

11 mrt Philipsburg Sint Maarten: St Maarten Sea and See
De excursie viel tegen. I.v.m. te harde wind en daardoor slecht zicht op de zeebodem, konden we niet met de boot met glazen bodem varen. Er waren nu alleen maar zandstofwolken te zien. We hebben wel een rondrit gemaakt over het Franse en Nederlands gedeelte van het eiland en een bezoek gebracht aan o.a. de markt in  Marigot. We hebben een klein kunstwerkje bij een artieste gekocht.
Het eiland is een beetje vies, er is veel zwerfvuil.

12 mrt Roadtown, Tortola, Virgin Islands: Tortola by Land and Sea
Leuke excursie, met een catamaran o.a. naar Treasure Island, daarna met een gammele safaribus weer terug. de bus was in slechte conditie en we hadden een slechte chauffeur , die niet goed kon schakelen op de steile hellingen.
Om 9 uur zaten we al aan de rum op de catamaran met gezellige Caribische muziek.


13 mrt La Romana, Dominicaanse republiek: Altos de Chavón  & River Boat Cruise
Eerst een bezoek gebracht aan een herbouwd mediterraan dorp in 16 eeuwse stijl. Daarna een tocht gemaakt op een groot vlot met muziek, dans, kokosmelk en rum. Mooie rivier, veel vogels en heel gezellig.
Na de excursie een idividueel  uitstapje naar de stad. Daar waren protesten tegen de corruptie van de ambtenaren en veel politie op straat. We durfden daarom geen fot's van de demonstranten te maken. De boot lag in een afgeschermd, bewaakt gebied, Dit was tevens het terrein van de tabaksfabriek en daar woonden mangeres en arbeiders.
De toeristen werden voornamelijk naar mooie beschermde gebieden geleid, en je hoorde geen verkeerd woord over het beleid.

15 mrt Ocho Rios Jamaica: Bob Marley and Nine Mile
Tocht door het regenwoud naar het geboortedorp van Bob Marley. het was een lange tocht door mooie natuur. Er waren veel  armoedige huisjes in het gebied.
We hadden eenleuk, humoristische gids, die heel eerlijk was: "We laten je zien, wat we willen dat je ziet , maar ook wat we niet willen dat je ziet!
In het dorpje Nine mile vind je de graftombe van Bob Marley en familie en zijn geboortehuisje. Di gidsen en het personeel bestaan uit  Rasta-people, die i.h.a. flink stoned waren. Er waren joints te koop voor 10 dollar. Maar dat was niet nodig, want je werd stoned van de lucht. Onze gids die erg stoned was heeft een foto van me gemaakt bij het bed van Bob Marley.

16 mrt Georgetown Cayman Islands.
De zee was te ruw om te tenderen, dus konden we niet aan de wal en we hadden  geen excursie. (tenderen : aan wal gaan met een kleine boot of reddingsboot omdat het schip niet aan de wal ligt, maar er een eind vandaan voor anker ligt. De havens zijn dan te ondiep voor de zeeschepen.

 18 mrt Belize (vroeger Brits Guyana): Mayan Ruins Explorer.
Met de bus naar de Maya-ruïnes. Belize is redelijk groen. De ruïnes waren erg indrukwekkend en we hadden veel aan de uitleg in de colleges aan boord van Louise Bonner.
We hadden een goede gids in de bus en ter plekke zeer deskundige uitleg van iemand met Mayabloed.
Belize zelf was gedeeltelijk arm en een zeer rijk, De prime minister woont  in een niet zo grote villa tussen de anderen woonde en er was geen speciale bewaking.

18 mrt Cozumel, Mexico: Chichen Itza Mayan Ruins
Vanaf de haven gingen weeerst met de ferry naar het vasteland. Daarna volgde een lange tocht naar de ruïnes.
Ik ben zeeziek geworden op de ferry. Dat wasn Chiche Itza gelukkig over.
De tocht was zeer saai, er was alleen verdord struikgewas langs de kant van de weg te zien, geen huizen of dorpen. De ruïnes waren onvergetelijk. Na de bezichtiging kregen we een Mexicaans buffet. Ik heb zeer hete tortilla gegeten op en Maya-groenten met rijst. Mexicaanse muziek er bij . Daarna weer een lange tocht terug ( vertrek rond 8 en terug om 18.30u)

  
Jamaica

Mexico 

 Cuba

 Cuba
 
Havana vanuit de hutGeen opmerkingen:

Een reactie posten