vrijdag 31 maart 2017

9. Zeedag op de Marco Polo 31-03-2017

In de vorige versie stond het verkeerde verslag, nu het juiste verslag


Een zeedag op de Marco Polo.
Onze reis beslaat in totaal 20 zeedagen. De langste periode bedroeg 6 dagen achter elkaar, van de Azoren naar Sint Maarten.
Ons is nogal eens de vraag gesteld of we ons dan niet vervelen. We antwoorden meestal  dat we daar geen tijd voor hebben en dat is ook de waarheid.
 Allereerst zijn we alle twee gek op varen en op lange tijd voorop het schip te staan om vogels of walvissen te spotten. Of om gewoon lekker naar de zee te kijken.  Daar moet het weer wel geschikt voor zijn, want bij storm is het open dek verboden terrein.
We zitten meestal op kleine cruiseschepen,  waar geen kinderen onder de 16 worden toegelaten, omdat daar geen voorzieningen voor zijn.
Het programma is op de Marco Polo is veelzijdig. Er worden veel lezingen geven, door gepensioneerde universiteitsdocenten of door bijzondere professionals. De onderwerpen zijn wisselend:  oceanografie, geologie, fotografie, CSI-forensics, geschiedenis enz.
Daarnaast is er een groot aanbod van handwerk-, handvaardigheid- en schildercursussen. Op deze reis werd er tevens ukelele-les geven, zangles, drama en Spaanse les. Voor de mensen die in de zon willen liggen is er een zonnedek met zwembad en whirlpoolbaden. Op de schepen waar wij mee varen zijn er geen casino’s of gokautomaten.
Er worden heel veel spelletjes gedaan zoals bridge, sjoelen, mini golf, en vooral veel gequizt. Aan de quizzes doen we meestal mee.
Er is verder een bibliotheek en een computerruimte. Hoewel het internet is zoals gezegd onbetaalbaar. Ik werk dan ook lekker op de hut op mijn  kleine notebook-computer.
’S Avonds is er allerlei amusement. Er zijn shows, muziekconcerten (jazz en klassiek) en in de kleine dancing is er  populaire popmuziek en dansmuziek. Er worden verschillende artiesten vanuit de UK ingevlogen. Kortom, er is van alles te doen. En natuurlijk wordt er door iedereen veel gelezen en gepuzzeld of sudoku’s gedaan.
Er is ook een fitnessruimte, maar Jan en ik gaan iedere dag op een van de hogere buitendekken  45 minuten – 1 uur in flink tempo wandelen , tenminste, als het weer het toelaat.
En er worden ook nog leuke speciale dingen georganiseerd, zoals  een masterclass cocktails maken. Die hebben we gevolgd en dat  was lekker en leuk.
Zo zijn er nog allerlei extra buffetten, die er mooi uitzien.
Zo krijgen we de dag wel vol. We beginnen met een ontbijt rond hal 9, daarna gaan we onze rondjes lopen en daarna douchen. Soms is volgen we ‘s- ochtends een lezing. Om 12 uur gaan we lunchen en om 13.45 start onze schilderscursus. Daarna een bakje thee drinken. Als we ’s middags geen lezing volgen doe ik soms een klein wasje en werk  ik op de computer aan de foto’s en of verslagen. Of ik ga lezen of puzzelen. Jan puzzelt ook erg veel en leest ook nogal wat. Dan wordt het tegen 17 u weer tijd om ons op te tutten voor het eten. We hebben in totaal 4 gala-avonden  en verder meestal avonden, dat we er gewoon netjes uit moeten zien. Als je daar niet van houdt, kun je naar een kleiner, informeler restaurant, waar je vrijer bent in de kleiding ( geen korte broek of bloot bovenlijf)., Wij vinden het officiĆ«le restaurant wat gezelliger, zeker omdat we weer nieuwe vrienden hebben gemaakt , die bij ons aan tafel zitten.
 Na het eten kun je naar het theater en ‘s avonds nog wat drinken en gezellig kletsen, quizzen, dansen, waar je maar zin in hebt.  En daarna weer lekker naar de hut.Marco Polo 
Masterclass Cocktails maken

Marco Polo naast een groot cruise-schip

 lezing Louise Bonner

Schilderles

Mieke's werk
Jan's werk een ander keertje, wil niet uploaden

In het zelfbedieningsrestaurant
In het Waldorf restaurant (geen zelfbediening)
aan tafel
Ice-carving demonstration


Geen opmerkingen:

Een reactie posten